dinsdag 29 november 2016

Pedagogische studiedag voor de juffen en meesters

Tijdens de pedagogische studiedag stonden er enkele 'groene' klusjes op het programma voor de juffen en de meesters. Er werd heel wat werk verzet op woensdagochtend. Zo werden er twee glijbanen geïnstalleerd op de zandberg, werd de basis voor een klein moestuintje gelegd, vijsden enkele leerkrachten potten en pannen aan de 'Music Wall' en kreeg de openluchtkeuken een update.

Veel speelplezier!


donderdag 17 november 2016

DONDERDAG = SOEPDAG!

Vandaag konden we smullen van heerlijke, ecologische soep uit de moestuinen van heel wat kinderen uit onze school. Iedereen kon een kopje of meerdere kopjes soep drinken. Bedankt aan de vele helpende handjes van SASK! Foto's van het soepmoment komen er binnenkort aan. Hieronder alvast enkele sfeerbeelden van het snijden van de groenten en het infomoment door 6B.







Meer foto's vind je hier terug.

maandag 14 november 2016

Donderdag = soepdag!

SASK is een MOS-school en wil nogmaals z'n beste beentje voorzetten. Op donderdag 17 november organiseren we een echte 'SOEP-dag'. Op woensdag 16 november mag je groenten uit de moestuin meenemen naar school. Die zelfgekweekte groenten zullen we woensdagochtend in stukjes snijden en aan de kok geven. De kok maakt van al onze groenten lekkere soep. Op donderdag zullen we dan om 11u van de lekkere soep smullen!

+ We eten groenten en fruit van bij 'ons'.
+ We eten seizoensgebonden groenten en fruit.

=> We zorgen zo voor minder CO2-uitstoot!
=> We verkleinen onze ecologische voetafdruk!

Klik hier voor wat foto's van kinderen die verse groenten aan het oogsten zijn!


donderdag 10 november 2016

Het vierde leerjaar naar het Ryckeveldebos



Het vierde leerjaar ging de herfstsfeer opsnuiven in het Ryckeveldebos. Ze kregen er een gidsbeurt en mochten de mooie herfstkleuren ook echt schilderen met behulp van een schildersezel. Enkele foto's kun je hier terugvinden.

zondag 6 november 2016

Kinderrommelmarkt t.v.v. 'Kikwit'

In de maand oktober kwam 'meneer Jean', leerkracht uit het middelbaar, ons uitleg geven over het 'Lycée Siama' in Kikwit, Congo. Hij toonde de leerlingen foto's van hoe de kinderen er leven en hoe de school er daar uitziet. In het verleden waren er al acties voor de school in Congo. Door deze acties konden er al heel wat nieuwe zaken aangekocht en hersteld worden in de school. We zagen foto's van nieuwe bedden, een mooiere speelplaats en nog een aantal andere verwezenlijkingen. Dit jaar zamelden we centjes in om de computerklas van de Congolese school te updaten. Op donderdag 27 oktober werd er een kinderrommelmarkt georganiseerd. De kinderen mochten speelgoed, waar ze niet of weinig mee speelden, meebrengen naar de school. Dit speelgoed werd per klas tentoongesteld op de weide. De leerlingen mochten met hun eigen centjes speelgoed kopen. Per stuk werd er €1 aangerekend. De opbrengst van het verkochte speelgoed gaat rechtstreeks naar het project in Kikwit. Binnenkort kom je hier te weten hoeveel centen we richting Afrika kunnen opsturen.




De kinderrommelmarkt was een succes voor het Lycée Siama in Congo én voor
onze planeet!

Waarom voor onze planeet?

We zorgden ervoor dat ons speelgoed, waar we niet of weinig mee spelen, niet zomaar de vuilbak werd ingekieperd. Doordat we anderen blij maakten met ons speelgoed, verminderden we de afvalberg. Door de kinderrommelmarkt gaven we ons speelgoed een nieuw 'leven' bij een ander kind. En wie weet moet dat andere kind nu wel niet meer naar de winkel om nieuw speelgoed doordat hij jouw stuk gekocht heeft... Nog een succes voor moeder Aarde want zo moet er geen extra plastic meer gemaakt worden.

Bedankt SASK!

Enkele foto's van de kinderrommelmarkt kun je terugvinden door op de foto hierboven te klikken.
Klik hier voor meer uitleg over het project.

dinsdag 1 november 2016

Strapdag


Op vrijdag 16 september 2016 deden we met onze school mee aan de STRAPDAG.

De kerndoelstelling van de STRAPDAG is het aanmoedigen van scholen, kinderen en ouders om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer verdient permanente aandacht.

De dagelijkse functionele verplaatsing naar school te voet of met de fiets doen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor je kind! De STRAPDAG zet de leuke aspecten van stappen en trappen op een ludieke manier in de verf. Het organiseren van de actie kan een eerste stap zijn om ouders en kinderen te sensibiliseren en om na te denken over hun mobiliteitsgedrag. Het initiatief toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid.



(Voor enkele foto's van de strapdag, klik hier.)

Het Octopusplan, initiatiefnemer van de campagne, richt zich voor deze TIENDE editie niet alleen naar scholen maar ook naar ouders, gemeentebesturen, provincies, organisaties, bedrijven en andere betrokkenen.

In SASK oefenden we in de klassen het 'Straplied' en kwamen kinderen van het zesde leerjaar in de klassen op bezoek om uitleg te geven over de strapdag. Op de strapdag zelf kwamen we allemaal samen en gaf meester Martin een woordje uitleg over de strapdag. Kinderen die op een duurzame manier naar school kwamen kregen een extra cadeautje.

Probeer zoveel mogelijk te strappen!